Macro tijd

Na de winterse nachtfotografie gaat nu weer een lange periode van natuur- en macrofotografie aanbreken. Vandaag maar direct de tuin ingedoken op zoek naar iets roods met zwarte stippen. Dan de juiste setting zoeken en het vastleggen kan beginnen. Klinkt makkelijk, maar het is toch nog wel even een werkje. Rekening houden met de zon, schaduwen, bewegende beestje en windvlagen. Het lieve beestje zoeken ging vrij vlot, mede dankzij de hulp van Maurice die er binnen 1 minuut al 2 gevonden had. Dan het beestje naar de juiste plek manoeuvreren (lees: verplaatsen met duim en wijsvinger) en de fotosessie kan van start. Hieronder het eerste resultaat. Bij deze wil ik dan ook officieel mededelen: het macroseizoen is geopend! En we spreken de wens uit dat het een heel lang seizoen gaat worden.
lieveheersbeestje_bew.jpg