Eigen gefluit

Eindelijk weer even tijd voor een blogje. Nu een van de drukste periodes van het jaar achter de rug is. De weken van voorbereiding om je ISO-certificaat voor de afdeling te behouden. Als dan de externe auditor de boel bekeken heeft en je flink heeft doorgezaagd over bepaalde procedures, dan is het weer een hele opluchting als de verlenging een feit is. Het zal je maar gebeuren dat je afdeling het certificaat verliest terwijl jij de verantwoordelijke kwaliteitsmanager bent! Voor volgend jaar is het trouwens nog maar de vraag of we verder gaan met het ISO kwaliteitssysteem. In het kader van mijn opleiding ligt er een nieuwe uitdaging voor me klaar om een keten tussen sterilisatie-afdeling en operatiekamers te vormen. Betere samenwerking en misschien wel uitbreiding van dienstverlening tot aan de operatiekamers zelf. Ik heb al een heel plan in mijn hoofd wat ik de komende periode ga uitwerken. Voor de zomer staan ook nog wat andere zaken op de agenda. Eigen opleiding afronden, leerlingen het laatste zetje geven voor de afronding van hun opleiding en een stagiaire helpen met een afstudeerscriptie dat nagekeken moet worden. Allemaal leuke dingen eigenlijk. Relaxt toewerken naar een verdiende vakantieperiode. Nu nog even wat lekkerder weer en we gaan letterlijk fluitend naar het werk. Ook iets om dankbaar voor te zijn trouwens. Een collega van mij die ook af en toe op de fiets stapt, vroeg mij waarom ik geen muziek op zet tijdens het fietsen. Nee joh, dat gedoe met die oordopjes is niks voor mij. En trouwens… dan hoor ik mijn eigen gefluit niet meer.