Gewoon lekker schieten

Deze week begon dus direct goed met een concert van The Cranberries in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Ik wist dat fotocamera’s niet zijn toegestaan, maar het was ook bekend dat mobiele telefoons met camera gewoon toegelaten werden. Een paar honderd mobieltjes bewaren tot na het concert is voor de organisator niet te doen. Toch maar een poging wagen dus mijn oude digitale camera mee naar binnen te smokkelen. Mijn nieuwe durfde ik niet aan, al was het alleen al omdat die te groot is om in je broek te stoppen. Bij de ingang stonden inderdaad mensen van de beveiliging, maar die wilden alleen in de tassen kijken of er niet drankjes naar binnen gesmokkeld werden. Na afloop van het concert in de Heineken Music Hall willen ze natuurlijk geen flesjes Bavaria aantreffen bij het schoonmaken. Aangezien ik geen tas bij me had kon ik gewoon doorlopen. In de zaal zag ik tijdens het concert dat bijna iedereen een mobieltje of camera vasthield, dus ik baalde direct dat ik toch niet een poging gewaagd had om mijn nieuwe camera mee te nemen. De foto’s die ik nu gemaakt heb zijn toch van mindere kwaliteit, maar met al die felle lampen om en nabij het podium is het sowieso moeilijk om goede concertfoto’s te maken. De professionele fotografen met de enorme toeterlenzen mochten de eerste 3 nummers voor het podium hun plaatjes schieten. Nu snap ik ook meteen waarom zij zo dichtbij met zulke telelenzen staan te spelen. Dat heb je dus echt wel nodig voor de perfecte foto. Ben ik dan niet tevreden over mijn eigen foto’s? Jawel hoor, want anders kun je net zo goed stoppen. Je moet ook op een zeker moment tevreden willen zijn. Uiteraard wel altijd blijven streven naar verbeteringen, maar staar je nu niet blind op al die pareltjes van de pro’s. Gewoon lekker schieten en de leukste selecteren voor je Blog. Daarom dus met een niet al te kritische blik 3 foto’s geplaatst op de Portraits pagina. Die paar die echt niet goed waren heb ik gedelete. Hoeveel dat er waren? …eh…stuk op 70 geloof ik, hoezo?