Lekker shoppen

De eerste vliegtuigfoto’s zijn inmiddels ge-upload naar www.planespotters.net voor een screening. 2 personen bekijken dan je foto en beoordelen of het een HQ (High Quality) of PG (Personal Gallery) status krijgt. Sowieso komen ze in je Personal Gallery, maar het mooiste is natuurlijk als ze HQ beoordeeld worden. Dan verschijnen ze ook een tijdje op de homepage en krijg je veel hits van mede-spotters. Ik ga er de komende periode een stuk of 15 uploaden, maar ik heb geen illusie dat er een HQ tussen zit. Niet dat de foto’s slecht zijn, maar ik heb nog gewoon veel te leren met Photoshop. Uit de eerste reacties van de screeners heb ik al het een en ander geleerd. Na wat aanpassingen zijn de foto’s al een flink stuk verbeterd, maar of dat genoeg is? Voorlopig 2 foto’s beoordeeld als PG, maar slechts 1 of 2 opmerkingen waarom het geen HQ’s zijn. Valt me dus eigenlijk helemaal niet tegen. Toch zitten er ware Photoshop artists tussen de uploaders, die waanzinnig mooie en scherpe foto’s afleveren. Zoals ik in een vorig blog al schreef: foto maken is 1, bewerken is 2 en minstens zo belangrijk. Gelukkig kan ik alle trucjes ook gebruiken bij de macro-opnamen, de foto’s van kleine insecten met een groothoeklens. Eigenlijk grappig dat je zowel de grote Boeings als een klein wespje staat te fotograferen. En het is allebei nog leuk om te doen ook! Dan zit er tevens een optie op de camera om panoramafoto’s te maken en de hobby is compleet. Elders op dit blog staan inmiddels al 2 panoramafoto’s en dit gaan er zeker meer worden in de nabije toekomst. Gauw weer op pad dus met de camera en veel, heel veel shoppen natuurlijk!