Blijf maar zitten

Was ik er toch bijna ingetuind zeg. Overstappen naar Nuon zou 20% goedkoper zijn. De verkoper wist het zeker met een blik op mijn Eneco overzicht. En het stond ook in de  media, dat iedereen veel geld laat liggen door bij de energiemaatschappij te blijven zitten waar die zit. Goed dan, waarom niet, laat ik het gewoon eens doen. Ik zit mijn leven lang al bij Eneco en ik dacht ook dat ik er nog wel jaren bij zou blijven, maar eens moet de eerste keer zijn. Toch nog even met Eneco gebeld. Sorry jongens, Nuon is 20% goedkoper, dus daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. U bedoelt 20% op de variabele kosten en dan alleen het stroom gedeelte, meneer van der Linden. Eh, de totale leveringskosten toch? Nee, dan hebben ze het u niet goed uitgelegd. Geeft niet hoor, wij krijgen de laatste tijd veel mensen aan de telefoon die over willen stappen op Nuon, maar als ik uw garantietarief bij ons bekijk dan bent u hier toch goedkoper uit. Bedankt mevrouw, laat alles maar zoals het is, ik bel gewoon nog even rechtstreeks met Nuon. Sorry meneer van der Linden, die verkoper heeft het niet goed uitgelegd. U heeft groot gelijk dat u gewoon bij Eneco blijft, zegt de eerlijke mevrouw van Nuon. Toch maar eens kijken waar die verkoper voor werkt dan. Appco Sales Group, een bedrijf waar je binnen korte tijd stinkend rijk kunt worden door veel te verkopen, huis-aan-huis, daarna een groep op te leiden ook zoveel te verkopen en dan heb je binnenkort een eigen kantoor en wordt je snel miljonair. Werkt als een soort piramide zeggen de oud-medewerkers van dat bedrijf op een forum van Tros Radar. Ah, het is me duidelijk. Nu snap ik het enthousiasme en de fantastische verhalen van de verkoper. Reisjes naar Dubai, nu al 8000 euro per maand, of ik er ook niet voor wilde komen werken vroeg hij nog na afloop van het bezoek. Ik heb Appco Sales Group een mailtje gestuurd met daarin de link naar het forum van Tros Radar. Wie weet, misschien kan ik nog enkele mensen uit de te mooie droom helpen. Want ze vertellen op dat forum allemaal hetzelfde verhaal. Je komt niet hogerop, je maakt dagen van ruim 12 uur en uiteindelijk worden alleen de directeuren rijk en zoeken ze alleen maar verkopers voor langs de deur. Nuon lacht ook, want ik weet zeker dat er deze week veel mensen overgestapt zijn. Ik toch maar niet… ik denk dat ik gewoon nog jaren blijf zitten waar ik zit.