Topsport voor je stembanden

Schor maar tevreden kunnen we terugkijken op een geslaagde entree in het amateurvoetbal als de Grote Kale Leider van de E9-pupillen van sv Slikkerveer. SHO na een 0-0 ruststand in de tweede helft aan de kant gezet met 0-3. De winnende coach heeft altijd gelijk, dus ik zeg: Never change a winning team. Is ook totaal niet mogelijk als je (nog) geen reserve spelers hebt, maar goed, dat hoeft niet iedereen te weten. Wat een belabberde akoestiek trouwens, op die kunstgras (dat dan weer wel) knollenvelden van dit soort dorpse clubjes. Akoestiek betekent letterlijk: de leer van de geluidsvoortplanting in ruimten. Dat heb ik geweten…en mijn stembanden ook. Maar ja, als coach is het legaal en dan ga je dus helemaal los, want het zijn wel jou jongens daar op het veld die, mits de akoestiek het toelaat, jou aanwijzingen opvolgen. Een karatetrap ala Louis van Gaal was gelukkig niet nodig. De koppies na de overwinning … onbetaalbaar … superzaterdag!