Onder het mes

Alweer een tijdje geleden, in 1978 om precies te zijn, vond die operatie plaats aan mjin rechter oor. Jarenlang oorontsteking en talloze malen doorprikken van het trommelvlies, hadden de arts doen besluiten om te opereren. Nu, 2011, 33 jaar later, zit je dan ineens weer bij een KNO poli en blijkt dat littekenweefsel van die oude operatie een 4 mm dikke laag op het trommelvlies heeft opgeleverd. Dit bindweefsel kan operatief verwijderd worden, tijdens een 2 uur durend technisch hoogstandje, en een nieuw trommelvlies zal gespannen worden. Echter … 50% kans dat er weer littekenweefsel aangroeit en de operatie voor niets is geweest. Hopen dus dat ik aan de goede kant van die 50% kom te zitten. Na 2 maanden bedenktijd dus toch maar besloten om de gok te wagen en in te zetten op rood, eh, of zwart. Tevens speel ik een thuiswedstrijd, omdat het in ons eigen Academisch Ziekenhuis zal plaatsvinden met instrumentarium dat kwalitatief natuurlijk uitstekend door onze afdeling is gesteriliseerd. Want ze hebben daar gelukkig een hele goede Stafassistent werken, die verantwoordelijk is voor kwaliteit en opleiding … eh … ja … dat ben ik zelf, maar dat is puur toeval hoor ;). Nu nog even geduld, 6 maanden wachtlijst, dat dan weer wel (leuk he Academisch). Tegen die tijd dan horen jullie wel weer van mij en ik hoor jullie ook, maar daarna hopelijk nog beter.