Studio versus buiten

Onlangs een eerste ‘soort van’ studioshoot gedaan met model Kelsey. Geen professionele studio, maar wel voldoende middelen om het als een studioshoot te beschouwen. De visagiste Angela (www.macblogster.nl) had eigen studiolampen en een prima witte muur. Toch viel het niet mee. Op het eerste oog leken de foto’s in orde, maar achter de laptop kom je dan toch dingen tegen die een echte studiofotograaf wellicht wel had gezien. Onderstaande foto is zeker niet slecht, maar ik moest er wel wat aan sleutelen achteraf.

Kelsey20_def

Een aantal dagen later had ik met dezelfde visagiste een buitenshoot gepland. Model was dit keer Theresia. En dan zie je toch waarom buitenshoots mijn voorkeur heeft. De veelzijdige keuze in achtergronden maken de resultaten telkens weer tot een aangename verrassing. Mijn streven blijft om studiokwaliteit te halen in buitenshoots. De foto hieronder komt al aardig in de buurt!

Theresia17_def