Veel mogelijkheden bij het Nederlands Architectuurinstituut

Ik was hier al eens eerder geweest voor een foto (zie mijn architecture pagina), maar ik zag laatst dat er weer andere gekleurde lampjes hingen. En dus vanmorgen in alle vroegte maar weer eens aan de slag. Dit keer heb ik er 3 soorten foto’s uit weten te persen. Onder andere een HDR foto en eentje van de buitenkant met een mooie spiegeling in het water.

NAI3_fused_bew.jpg
HDR

NAI4_bew.jpg
NAI vanaf de buitenkant

NAI2_bew.jpg
en met andere lampjes…

Het NAi is sinds 1993 gehuisvest in een markant gebouw, ontworpen door Jo Coenen, gelegen aan de rand van het Museumpark in het centrum van Rotterdam. Sinds 2013 is het NAi-gebouw de thuisbasis van Het Nieuwe Instituut, de fusie-organisatie van het NAi, Premsela, Nederlands Instituut voor Design en Mode en Virtueel Platform, kennisinstituut voor e-cultuur. In het gebouw worden belangrijke archieven en collecties van Nederlandse architecten van na 1800 bewaard en toegankelijk gemaakt voor het publiek. Het voorziet in mogelijkheden voor onderzoek en het biedt een platform voor discussie (bron NAI).