De Rotterdam

Voor deze foto had ik precies 10 minuten de tijd. In een eerdere poging was het gebouw rechts, De Rotterdam, prima verlicht, maar de Erasmusbrug links niet. Dus iets eerder mijn bed uit en exact om 07.00 uur gingen de lichten van het gebouw aan. Om 07.10 uur gingen de lichten van de Erasmusbrug uit. Ik had dus precies 10 minuten om beiden in het licht te fotograferen.

Skyline-Rotterdam.jpg

De Rotterdam is een gebouw op de Wilhelminapier in Rotterdam dat in 1998 werd ontworpen door Rem Koolhaas. Het complex staat tussen de Toren op Zuid en Cruise Terminal Rotterdam en is eind 2013 voltooid: op 21 november 2013 ontving de grootste gebruiker, de gemeente Rotterdam, de sleutel. Het ontwerp biedt ruimte aan kantoren, een hotel en appartementen. De 44 verdiepingen hebben een totaaloppervlak van circa 160 000 m², waarmee dit het grootste kantoorgebouw is dat ooit in Nederland heeft gestaan.