Carolientje en de parttimer

Daar moest Carolientje ook eigenlijk niets van hebben: Parttimers! Dat zijn medewerkers die het werk gewoon niet serieus nemen. Ze komen en ze gaan, en tussendoor kunnen de fulltimers de troep opruimen. Gevoelsmatig hebben die parttimers ook altijd vakantie en gaan ze ook nog eens ver weg naar het buitenland. Respect voor de fulltimers die keihard werken en verhoudingsgewijs meer onregelmatige diensten draaien dan die parttimers. En dan komt er notabene een parttimer vragen of ze een onregelmatige dienst mag ruilen met een fulltimer. Ok, die fulltimer gaat wel akkoord en heeft er geen problemen mee, maar Carolientje wel! Jij draait gewoon zelf die diensten maar, je hebt het al makkelijk zat als parttimer! Lekker lui die dagdienst draaien en af en toe een weekenddienst, zodat we je doordeweeks al helemaal niet meer zien op de werkvloer. Het moet eigenlijk verboden worden voor parttimers om weekenddiensten van een fulltimer over te nemen en late diensten weg te geven aan fulltimers. Ha, dat zal ze leren! Carolientje, je bent een beetje jaloers op die parttimers, want zij maken wel hun vakantieuren op en gaan ook op vakantie. En hoe vaak en hoe ver, dat maakt niets uit. Zou jij ook gewoon eens moeten doen! En Carolientje kijkt eens goed in de spiegel en haar gedachten dwalen af. Diep in haar hart zou zij zelf ook het liefst een parttimer zijn geweest.