Ken je Kareltje

Willem is een medewerker met zorgen. Hij heeft privé wat problemen en ook financieel loopt het niet lekker. Op een gegeven moment kan hij niet anders en moet hij het gesprek aan met zijn leidinggevende. Of hij wat meer late diensten mag werken in verband met de onregelmatigheidstoeslag. Beetje gênant vindt hij het wel dat hij dit zo moet brengen, maar het is niet anders. Hij kan elke cent extra nu goed gebruiken. Willemijn is ook zo’n probleemfiguur. Zij heeft kinderopvangproblemen en laat nu net de vrijdag zo’n dag zijn waarop ze eigenlijk niemand kan inhuren om op te passen. Ook zij moet de gang naar de chefs maken om te vragen of ze toch niet een of twee keer per maand op vrijdag haar roostervrije dag mag opnemen. Ze weet dat het een gewilde dag in de week is om vrij te zijn, dus ze vreest dat ze nul op het rekest zal krijgen. Maar gelukkig, de chefs hebben een goede dag en ze zeggen toe dat ze met de roosteraar in gesprek gaan om haar die vrije vrijdagen in te roosteren. Ze kan haar geluk niet op. Dit scheelt een hoop zorgen en ook een flink bedrag dat ze nu opzij kan leggen voor de zomervakantie. Kan ze ook weer eens wat leuks gaan doen met de kinderen. Alweer zo lang geleden. En daar heb je Kareltje. Ken je Kareltje? Kareltje heeft helemaal geen problemen. Kareltje werkt volgens zijn zelfgekozen rooster, heeft financieel niks te klagen en heeft ook geen oppasproblemen. Geen kinderen, dus ook lekker onbezorgd weer 3 weken ver weg naar de zon, komende zomer. Maar toch is Kareltje niet blij. Helemaal niet zelfs. Het zijn ook altijd dezelfde mensen die alles voor elkaar krijgen hier. Alleen maar geldwolven die late diensten draaien en luxe paarden die altijd een lekker lang weekend hebben omdat ze weer op vrijdag vrij zijn. Kareltje pikt het niet langer. Ik zal het iedereen laten weten dat hier met twee maten gemeten wordt! Zeg Kareltje? Kareltje, jij bent ontevreden he? Ja, nou en of! Weet je wat jou probleem is, Kareltje? Dat je juist geen problemen hebt. Dat je de problemen van een ander niet kent. En dat als je wel een probleem had, dan had je daar allang mee naar je leidinggevende gelopen om het onder vier ogen te bespreken. Weet je wat wel jou probleem is, Kareltje? Nou? Jij bent gewoon ontevreden met andermans rooster! … Kareltje? … Kareltje? … en weg was Kareltje!