Dat wordt dus schrappen

Zodra het einde van de zomervakantie in zicht komt en straks de scholen weer gaan beginnen, komen ook onvermijdelijk de agenda’s en kalenders weer in beeld. Voetbalvereniging, zwemlessen, opleidingen en cursussen, kerkwerk en andere werkzaamheden staan te popelen om een plekje in de agenda te bemachtigen. En als ik ook eindelijk weer eens wat aandacht wil gaan besteden aan fotografie dan zullen er weinig lege dagen over blijven, vrees ik. Dat wordt dus gewoon schrappen! Geleefd worden doe je per slot van rekening maar 1 keer. Maar de regie daarover wil ik wel zelf voeren als het enigszins mogelijk is. De HBO opleiding Kwaliteits- en Procesmanagement waar ik in september mee ga starten is gelukkig een dagopleiding. Huiswerk zal deels thuis en deels op het werk gedaan moeten worden. Afgelopen jaar leerde ons juist dat het vooral de avonduren zijn die het snelst een plekje veroveren in de agenda. Nou moet ik wel zeggen dat er ook vaste avonden zijn waarop bijna niets te plannen is, omdat we simpelweg nog kleine kinderen hebben die niet alleen thuis kunnen blijven. Als ik bijvoorbeeld maandagavond terugkom van voetbaltraining, is mijn wederhelft al half op weg naar haar kooravondje. Dat levert dus een mooie en eerlijke reden op om je netjes af te melden voor een of andere vergadering. Gevolg is dat in de loop van het seizoen alle vergaderingen bij jou thuis worden georganiseerd. Dag rustig avondje op de bank met de tv aan, laptop op schoot en studieboeken binnen handbereik. Over rust gesproken… Echte rust heb je alleen nog maar als je ogen zich sluiten ergens tussen een uur of 00.00 en 06.00. Een incidentele nachtdienst daargelaten natuurlijk. Maar ja, we zijn nog jong, energie zat, dus pak je agenda en pak een pen en … schrappen maar!