Dolores

Afgelopen week bereikte ons het verschrikkelijke nieuws van het overlijden van Dolores O’Riordan, zangeres van The Cranberries. Slechts 46 jaar oud geworden. De doodsoorzaak is voorlopig nog niet duidelijk, maar in ieder geval niet onder verdachte omstandigheden.

The Cranberries is vanaf begin jaren 90 al mijn favoriete Ierse band geweest. Ik ben dan ook naar diverse concerten geweest en heb zelfs een Meet & Greet gehad na het winnen van een prijsvraag via de radio. In de Wisseloord studios in Hilversum mocht ik aanwezig zijn bij een mini optreden en na afloop een ontmoeting met alle bandleden. Het was daar dat ik mijn zeldzame EP met titel Uncertain door haar liet signeren. Hieronder een foto met de tekst die zij er toen heeft opgezet. Een dierbare herinnering aan een zangeres met een fantastisch en uniek stemgeluid.


Gesigneerd exemplaar van Uncertain


Met Dolores op de foto


Gemaakt tijdens een concert in de Heineken Music Hall Amsterdam