Visagisten in opleiding

Regelmatig komen er oproepjes op Facebook voorbij van visagisten in opleiding. Voor een bepaald thema zoeken zij een model om op te maken en een fotograaf om het eindresultaat vast te leggen. Niet altijd reageer ik op zulke oproepjes. Het is nogal een klein gokje welk model er met de visagisten meekomen. Een visagiste die tegen een deadline aanloopt is eerder geneigd om ‘zomaar’ iemand mee te nemen. Op zich begrijpelijk, maar voor een fotograaf is het toch ook fijn als het model enigszins ervaring heeft of op z’n minst de looks. Het is altijd op Time For Print (TFP) basis, dus dan wil je op z’n minst een kleine aanvulling op je eigen portfolio er aan overhouden. Afgelopen weken heb ik 2 keer zo’n shoot gedaan. Gelukkig zat er een klasje tussen met 5 visagisten en 5 modellen, dus dan is de kans groot dat je er toch een paar leuke foto’s uithaalt. Bij een andere visagiste in opleiding zijn we gewoon de stad in gegaan om een en ander vast te leggen. Voor haar was het voldoende om de foto’s mee te nemen naar de opleiding. Hieronder een foto van de buitenshoot en één van een shoot bij Beautypartner in Rotterdam.


Model: Suelly dos Santos, Visagie: Charijn Ruperti


Model: Kya, Visagie: Cheyenne