Catherine (Kate) Middleton

De Duchess of Cambridge (Hertogin van Cambridge) kwam op 11 oktober (in de namiddag) naar de Schiedamseweg in Rotterdam. Het was de eerste keer dat Kate alleen een land bezocht als hertogin. Kate Middleton, de vrouw van de Britse prins William, bezocht er het maatschappelijke project BouwKeet, een buurthuis met technische faciliteiten voor buurtbewoners. Voor haar bezoek aan Rotterdam had de hertogin al een heel programma afgewerkt. Ze begon haar bezoek met een lunch met koning Willem-Alexander in zijn woning Villa Eikenhorst. Daarna bezocht ze de tentoonstelling Hollanders in huis: Vermeer en tijdgenoten uit de Britse Royal Collection in het Mauritshuis in Den Haag. Ter info: ze droeg een paarsblauwe outfit van Catherine Walker. Vanuit mijn werk direct naar de Schiedamseweg gefietst, dus ik stond om 15.30 vooraan bij het hek voor het publiek. Aangezien ze pas rond 17.30 arriveerde had ik tijd genoeg om met enkele ‘die hard’ Royal fans te kletsen en kwam zelfs Radio Rijnmond langs om wat vragen te stellen. De persfotografen stonden recht tegenover mij aan de linkerkant van het gebouw achter het hek.

katearno
Je ziet mij staan met camera in actie, rechts achter Catherine en links van de politie-agente (foto Anna Mees).

Bij haar aankomst was er nauwelijks tijd voor een goede foto, maar bij haar vertrek nam ze juist ruimschoots de tijd om contact te maken met het publiek. De pers werd compleet genegeerd. Voor mij de perfecte plek om prachtige close-ups te maken.

kate1_bew

kate2_bew

kate13_bew
Hier neemt ze afscheid en geeft de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, een hand.

Alle foto’s zien die ik van Catherine gemaakt heb? Bekijk ze hier!