Peter Lindbergh

Afgelopen zaterdag was de start van een nieuwe tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam. Over de modefotograaf Peter Lindbergh. Op de site staat het volgende: “Peter Lindbergh behoort tot op de dag van vandaag tot de meest invloedrijke modefotografen van de afgelopen veertig jaar. Sinds de jaren tachtig is Lindberghs pure zwart-wit fotografie beeldbepalend voor de ontwikkeling van de modefotografie. Peter Lindbergh wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke modefotografen. ‘A Different Vision on Fashion Photography’ is een ode aan zijn veelzijdige oeuvre van 1978 tot nu”. Vrijdag 9 september was de officiële opening en talrijke supermodellen waren daarbij aanwezig. Modelen van toen en modellen van nu. Op de foto hieronder de drukte rondom de aankomst van Peter Lindbergh. Ik zelf sta er ook op, rechtsonder. Foto is van het ANP.

ANP

Met een geleend cameraatje van mijn werk was ik net op tijd en kreeg ik ook de modellen er nog aardig op. Links van Peter o.a. Lara Stone en Elisa Hupkes. Rechts de modellen van vroeger.

100_2100

Ook enkele close-ups zijn nog redelijk gelukt. Van Peter Lindbergh zelf en van Elisa Hupkes. De foto van Peter speciaal bewerkt in zw/w en sepia.

Peter Lindbergh_def2
Peter Lindbergh

Elisa Hupkes_de
Lisa Hupkes