Want je was er altijd bij

Juni 2011 stond er een 2-daagse reis op het programma naar Duitsland. Met de firma Van Straten Medical naar Tuttlingen. We gingen daar een tweetal fabrieken bezoeken waar ze medische instrumenten maken. Veelal handwerk en prachtig om te zien hoe uit een stuk metaal een perfect instrument gemaakt kan worden. Er was voor de avonduren zelfs een heerlijk diner en een leuk uitje geregeld. Op zulke ‘werkbezoeken’ gaat meestal een hele groep leidinggevenden van sterilisatie-afdelingen uit diverse ziekenhuizen in Nederland mee. Ook jij was er weer bij. We zagen elkaar een paar keer per jaar bij de vergaderingen van de sterilisatievereniging en dus ook vaak bij 2-daagse reizen als de vergadering in het buitenland plaatsvond. Die vergaderingen vonden dan altijd bewust al plaats in de bus op de heenreis, zodat we ter plekke onze aandacht konden richten op de rondleidingen bij de bedrijven waar we te gast waren. Het waren dus vooral leuke uitjes en je zag iedereen uit sterilisatieland weer een keer in een andere setting.  Je was er ook bij in Hamburg, in 2008 op bezoek bij de firma Dr. Weigert. Je was er voor mijn gevoel altijd bij. En ook al zag en sprak je elkaar maar enkele keren per jaar, het had toch  iets vertrouwds als je de bekende gezichten weer zag. ‘s Avonds nog wat drinken aan de bar en jij bleef vaak tot het laatst daar hangen. Maar ‘s morgens ook weer fris op tijd aan het ontbijt. De reizen zijn de afgelopen jaren minder geworden. Crisis noopt tot bezuinigingen. Maar als ze weer komen, die reisjes, dan worden ze niet meer zoals voorheen. Want jij bent er niet meer bij… en dat was je altijd wel. Die plek blijft leeg… en daarom zullen we je blijven missen!

Esther ThomeerEsther staat op de foto voorste rij geheel links (Hamburg, 2008)