Norwegian Getaway

Zaterdagmiddag zag ik hem al liggen vlak naast de Erasmusbrug. Het Noorse cruiseschip de Norwegian Getaway. Het was de maiden voyage naar Rotterdam. Na het werk ben ik naar de kade aan de overkant gelopen voor een foto. Vorig jaar was hier de Norwegian Breakaway en nu dus de Getaway. Op mijn Panoramic pagina had ik al een mooie foto van de Breakaway bij daglicht. Nu dus eentje van de Getaway bij nacht.

Norwegian-Getaway2_bew2.jpg

De Norwegian Getaway kenmerkt zich doordat het schip op ongebruikelijke wijze is beschilderd. Het schip werd gebouwd door Meyer Werft in het Duitse Papenburg en is eigendom van Norwegian Cruise Line. De Norwegian Getaway is 324 meter lang en bijna 40 meter breed. De 4028 passagiers van het cruiseschip kunnen aan boord kiezen uit 12 restaurants en twee zwembaden.