Molens in het licht

Deze week zijn de molens van Kinderdijk weer verlicht van 21.00 tot 23.00. Ieder jaar begin september is het weer feest voor fotografen. Zo ook gisteravond bij de bekende witte brug. Vanaf die brug heb je een prachtig beeld van de molens op een rijtje. Als het dan ook nog nagenoeg windstil is waardoor de molens weerspiegeld worden in het water, dan is het feest compleet. Het brugje stond vol met fotografen die overal hun statief hadden neergezet. Boze blikken als er iets te hard gestampt werd op de brug, want elke trilling van de brug verknalt weer een foto met een sluitertijd van 30 seconden of meer. Zorg in ieder geval dat je voor 21.00 uur klaar staat met de camera, omdat er dan nog wat licht van de schemering is. Dat maakt het makkelijker om de molens scherp op de foto te zetten.

molens-Kinderdijk_bew_tonemapped.jpg