Een uurtje

De laatste week voor de grote vakantie is ingegaan. Sommigen beschouwen dit als de minst leuke week van het jaar, omdat het aftellen is naar die welverdiende vakantie. En dan vooral die laatste dag, vrijdag, is voor velen niet om door te komen. Vaak volgt er die dag nog een verzoek om wat uren op te mogen nemen. ‘Kan ik nog even wat inkopen doen’, zeggen ze vaak. Het is misschien ook dikwijls de voorpret voor de vakantie. Die laatste dagen voor vertrek ben je eigenlijk al half onderweg. Toch kun je er ook anders naar kijken. Die laatste week gebruiken om je bureau op te ruimen, je mailbox zo leeg mogelijk achter te laten en overal nog eventjes de laatste puntjes op de i te zetten. Niets zo fijn om met een goed gevoel het gebouw te verlaten op vrijdagmiddag om 16.00 uur. Geen seconde eerder! Waarom nou een uurtje opnemen als je straks 3 weken vrij bent. Zonde van dat uurtje. Als je dan toch al op je werk bent, zing het dan effe uit, desnoods met een extra gestolen bakkie koffie. Wie weet is het vrijdag wel heerlijk weer en ga ik lekker met de fiets naar mijn werk. Aanstaand weekend valt er weer regen, dus dan maar deze dagen alvast wat zonneschijn inhaleren. En als het echt lekker weer is vrijdag, dan kan ik misschien wel een uurtje opnemen ofzo…