Picknick in het Park

Toch wel leuk hoor, picknicken in het park! Volgende week is het weer zo ver en wordt de jaarlijkse Picknick in het Park georganiseerd voor Erasmus MC medewerkers. Vlak naast de Euromast zullen donderdag 7 juni ruim 5000 medewerkers een plekje zoeken en deelnemen aan de lunch, high tea of dinch. Vorig jaar heb ik voor het eerst meegedaan en ook dit jaar heb ik me ingeschreven samen met 6 andere collega’s. Je krijgt dan per groep een tas gevuld met lekkere hapjes, drinken en een kleedje. Er staan trouwens ook houten picknicktafels opgesteld, wat handig is bij minder weer en vooral nat gras. Verspreid over het park kom je ook mobiele koffiebars tegen voor diverse soorten vers gemaakte koffie. Picknick in het Park en straks natuurlijk weer het traditionele Haring & Bierfeest laten mijns inziens toch wel zien dat onze werkgever er veel aan gelegen is om de saamhorigheid te vergroten. We kunnen niet ontkennen dat er niks voor ons georganiseerd wordt, ook al zullen ook wij de bezuinigingen gaan merken de komende jaren. Je krijgt tijd van de baas om een uurtje te picknicken en de hapjes en drankjes zijn gratis… Als de prijzen in ons restaurant volgend jaar weer wat meer stijgen dan de inflatie, dan weten we waardoor dat komt, zullen we maar zeggen. Kunnen we weer lekker schelden op de baas dat alles zo duur is en er nooit iets voor het personeel wordt gedaan. Ach ja, zo zijn we nu eenmaal en dat hoort ook een beetje bij onze cultuur, toch? Lekker zeuren over alles, zoals straks weer bijvoorbeeld over onze jongens van Oranje. Hoe dan ook, deze picknick houdt in ieder geval wel het Erasmusthema levend. Een picknick met 5000 man? ja, dan mag je gerust zeggen: Met z’n allen Bijzonder Verbonden!