2012

Inmiddels hebben we de Kerst weer achter de rug, dus blik naar voren en je richten op de toekomst. Nog enkele dagen en dan naderen we 2012, het jaar waarin volgens sommigen de aarde zal vergaan. En ook het jaar waarin de koningin plaats zal maken voor de koning. Het is niet te hopen dat het een met het ander te maken heeft. Ook als men zal roepen dat de crisis zijn einde nadert, moeten we oppassen. De crisis is volgens goed ingelichte bronnen nog lang niet ten einde. Sterker nog, we zitten er nog niet eens middenin. De komende jaren gaan zwaar worden en dat weten de banken en regeringsleiders al lang, maar ze houden hun mond dicht om geen paniek te veroorzaken. Dus ook al zal de wereld misschien niet vergaan, financieel worden we er de komende jaren ook niet beter van. Somberheid troef dus … of … willen we gewoon alles zelf in de hand houden en vergeten we af en toe dat we sommige dingen los moeten laten. Even schiet er een liedje door mijn hoofd met o.a. de volgende tekst: Lord help me today, Show me the way, One day at a time… en ook deze zin uit datzelfde liedje is erg toepasselijk: Just give me the strength, To do every day, What I have to do. Laten we daarom maar niet te ver vooruit kijken en gewoon de moed blijven opbrengen om elke dag weer de dingen te doen die we moeten doen. Als dat dan goede dingen zijn, dan wordt de wereld er zeker niet slechter op. Ik wens iedereen een hele mooie jaarwisseling en alle goeds met het goede doen in het nieuwe jaar.